Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja spela basket?


Vill du spela basket i Norrlands bästa basketbollklubb?

Höken Basket är basketföreningen för dig som bor inom områdena: Svartöstaden, Lövskatan, Malmudden, Örnnäset, Skurholmen, Bredviken och Kronan! Vi bedriver barn- och ungdoms-basket från 6 års ålder och uppåt och är denna säsong 22 lag med ca 300 aktiva. 

Höken Basket är en av föreningarna inom Luleå Basket Centrum (LBC). LBC är vår paraplyorganisation där respektive förening är organiserad efter bostadsområdena. Allt för att barnen ska ha närhet till sin basketträning! 

Höken Basket strävar efter mottot:
”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Vi gillar vårt upplägg som baseras på Svenska Basketbollförbundets, Norrbottens Basketbollförbunds och LBCs idé om basket! 

Du som är lite yngre, 6-11 år, kommer att lira Easy Basket där man spelar 4 mot 4. Det finns även möjlighet att ett par gånger under säsongen spela det häftiga Easy Basket Challenge med lag från hela länet. I ungdomsverksamheten, 12-16 år, är det seriespel i Norrbotten som gäller.  

Alla ledare i Höken Basket erbjuds erkända utbildningar inom pedagogik, kost, hälsa, fysträning och naturligtvis basket. Det finns möjligheter för dig när du blir äldre att välja mellan att satsa vidare i våra utvecklingslag på U18-nivå eller dam- och herrlag, vidareutbilda dig till domare eller vidareutbilda dig till att tränare. 

Vi sätter inga gränser - du bestämmer hur din väg ser ut och hur mycket tid du vill lägga ned på ditt basketspelande. Vi har en filosofi i vår förening där nivåanpassning är en viktig del i vår sportsliga verksamhet, det betyder att alla ska få delta efter sina förutsättningar och ambitioner. 

Alla medlemar i vår verksamhet får köpa billiga säsongskort (ungdomskort) på
våra elitlags hemmamatcher i nya Luleå Energi Arena. Det gäller damlaget Luleå Basket så väl som herrlaget BC Luleå. Varje lag erhåller också två ledarkort gratis till elitlagens matcher inklusive slutspel.


Gilla oss på Facebook: "Höken Basket". Där kan du se delar av vår verksamhet och där kan du ställa frågor. 

Låter det intressant? Fyll i nedanstående uppgifter och skicka till This is a mailto link

Förnamn:
Efternamn:
Tjej/Kille:
Födelseår:
Bostadsområde:
Skola: 
E-post:
Målsman:
Målsmans telefonnummer:

Med vänlig hälsning
Höken Basketklubb

Uppdaterad: 15 SEP 2016 22:52 Skribent: Mikael Degermark

borjaspela_2011

 

Basketföreningar i Luleå

1. Antnäs BK

2. Avans SK

3. BK Bergviken  

4. Bensbyn UFF

5. BK Gladan

6. BK Höken

7. BK Vråken

8. Brooklyn Eagles BBK

9. Gammelstad BBK

10. Hertsö BBK

11. IFK Råneå

12. Northland Basket

13. Luleå City Basket

14. Lulea Stars

15. LF Basket Norrbotten

16. LF Future

17. Sunderby SK 

18. Ängesby SK

Postadress:
BK Höken - Basket
Idrottens hus, Kronan 3A
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info